augustus 2020: Prentenboeken voor de kleuterklas!

Wij komen al jaren op heel veel basisscholen. Regelmatig is de school versierd en ingericht rondom het thema circus, met name bij de kleuterklassen. Heel vaak liggen daar dan stapels prentenboeken rondom dit thema. Ze zien er prachtig uit, maar we hebben dan nooit de tijd om ze eens rustig te lezen… De afgelopen maanden hadden we tijd zat om dat eens in te halen. De volgende prentenboeken rondom circus vinden wij erg leuk! Je kunt ze gewoon vinden in de boekenhandel, de bieb of online!

“Circus!”

Doro Göbel en Peter Knorr

Dit is waarschijnlijk wel onze favoriet in de klas! Het circus komt in de stad! De tent wordt opgebouwd, de voorstelling gespeeld. Ongelofelijk gedetailleerde tekeningen voor eindeloos kijk en zoek plezier.

“Het slapende circus”

Hetty van den Goorbergh

Een mooi lief verhaaltje over een muisje dat samen met z’n moeder op bezoek gaat bij het circus. Maar iedereen slaapt nog in het circus, zelfs de directeur. De clown is wel wakker.

“Jojo het slangenmeisje”

Annemarie van Haeringen

Een prachtig verhaal (net als alle verhalen van Annemarie van Haeringen). Zij kan zo mooi tekenen en schrijven. Al sinds mijn eerste kennismaking ben ik fan! Jojo is een slangenmeisje in een grote circusfamilie. Ze wordt slangenmeisje omdat ze zich overal tussen moet wurmen omdat er niet veel tijd voor haar is. En dan raakt ze in de knoop.

“De circusschool. Het goed bewaarde geheim van de dierenkinderen.”

Jean-Michel Billioud

Supergrappig boek. Ook de kinderen van de circusdieren moeten een diploma halen. Maar overdag kunnen ze niet naar school want dan zijn er voorstellingen. Dus gaan ze stiekem ’s nachts oefenen.

“Circus Mikado”

Karin Somers

De afficheplakker en manusje van alles in het circus, Hector de rat, wil graag zelf artiest worden. Prachtig getekend en lief verhaaltje.

“Circus 1*2*3”

Guido van Genechten

Een circus met alleen maar optredende lieveheersbeestjes. Behalve leuke tekeningen kun je ook nog leren tellen met dit boekje!

“Circusnacht”

Matias de Leeuw

Een meisje oefent om circusartiest te worden. Als ze in slaap valt wordt het werkelijkheid. Matias de Leeuw kan werkelijk prachtig tekenen. Van iedere pagina kun je een poster maken. Het is ook leuk herkenbaar dat je in je droom van alles kan!

“Kleine August”

Stefan Boonen

Kleine August heeft niet zo’n leuk leven, hij mag niets. Ook mag hij niet mee naar het circus dat in de stad is. Dan loopt hij weg en komt hij de sterke man van het circus tegen. Kleine August gaat met hem mee. Het boek wordt ook voorgelezen op youtube.

“Een circus in de tuin”

Pieter van Oudheusden

Een aantal kleuters willen naar het circus maar mogen niet van hun ouders. Dan gaan ze zelf een circus maken met gewone spullen die ze thuis vinden. Komt dat zien! Heel inspirerend om zelf circus te gaan spelen.

juli 2020: Tadaa! op vakantie

Tja, we hadden het natuurlijk niet echt druk door Corona.... Maar tóch gaan we op vakantie!!!! Tot binnenkort!

 

juni 2020: Weer Tadaa! na Corona!

4 opdrachten in 2 dagen tijd! Normaal is dat in deze tijd van het jaar normaal (4 op 1 dag ook). Maar -zoals we weten- nu is alles anders. Wat kun je toch genieten van je werk. En helemaal leuk als je dan direct recensies terugkrijgt! Rik Nijkamp van Smart Group: ‘…een heus circus waarin wij zelf de hoofdrolspelers waren. In 1 woord: geweldig!’ En alles keurig volgens de laatste Corona-regels. Wij genieten enorm van de toegenomen vrijheid en willen wel meer van dit soort dagen! Binnenkort bij jullie?!?

 

mei 2020: Tadaa-tips voor op het schoolplein!

Hè, hè, weer naar school! Dat er lessen zijn en je weer in de klas zit is natuurlijk fijn. Maar dat je weer met z’n allen op het schoolplein mag spelen tijdens de pauze, is misschien wel nóg fijner!

Om de pauzes leuker te maken hebben we meerdere filmpjes op ons YouTubekanaal staan ter inspiratie. Bijvoorbeeld touwtjespringen in het onderstaande filmpje. Maar wat dacht je van de welbekende hoepels of jongleren met ballen? Buitenspelen wordt weer een feestje! Mochten jullie er niet uitkomen of nog meer leuke dingen willen leren dan kunnen jullie ons natuurlijk altijd uitnodigen voor onze schoolplein-workshop! 😉

Veel plezier weer allemaal op school!

 

april 2020: Wij hebben wel weer zin in een feestje, jullie ook?!?

Zeker voor kinderen lijkt het gewone leven langzaam weer terug te keren. Dat is fijn! Maar wat hebben we veel gemist de afgelopen tijd. Geen verjaardagen, geen bezoek én geen kinderfeestjes! Iedereen maakt er het beste van en belooft dat er later een groot feest gaat komen! En dat ‘later’ komt steeds dichterbij! Eindelijk weer samen met vriendjes en vriendinnetjes genieten en lol maken. Hoe gaaf is het om dat te doen middels een circusfeestje! Nodig alle kinderen uit die je graag weer wil zien en we maken er één groot feest van; wij van Circus Tadaa! komen langs mét een bus vol circusmaterialen. Van eenwielfietsen, koorddansapparaten, jongleerballen, diabolo’s tot een rood circusgordijn! Dan gaan we goochelen, ballopen, verkleden en optreden! Jullie zorgen voor de taart en de slingers en wij doen de rest! Wij hebben wel weer zin in een feestje, jullie ook?!?

maart 2019: TadaaThuisTruuks!

Het corona-virus zorgt ervoor dat er veel gebeurt op internet! Wij hadden het er ook druk mee. Sommige scholen vroegen of ze de ThuisTruuks mochten delen met hun leerlingen. Natuurlijk! We hebben ze voor jullie verzameld op ons YouTube kanaal. Voel je vrij om ze nog eens te proberen en natuurlijk om ze te delen! Ondanks deze rare tijden wensen wij jullie een vrolijk Pasen!

 

februari 2020: Tadaa! Werkdrukverlaging in het onderwijs

Iedereen weet het inmiddels, de werkdruk in het onderwijs is te hoog. Gelukkig is er al wat geld vrij gekomen en kunnen scholen zelf bekijken hoe ze daarmee de werkdruk verlagen. Basisschool de Opstap in IJsselstein heeft gekozen voor een vaste gymdocent die alle gymlessen verzorgd en zo hebben de leerkrachten dan tijd voor andere taken. Maar wat als de gymdocent ziek wordt? Dan moet er een oplossing worden gezocht. En Tadaa!; we kregen een telefoontje of wij de les tijdelijk over konden nemen. We waren nog aan het twijfelen, we zijn immers circusdocenten. Maar nadat ik (Jos) een foto kreeg van een smekende groep 8 kon ik geen nee meer zeggen. Op de PABO heb ik mijn gymbevoegdheid gehaald, en met een combinatie van verschillende circusactiviteiten zou het toch moeten lukken?! Het was even wennen, maar wat was het leuk om te doen! Gelukkig dachten de kinderen er ook zo over. Na 4 weken les te hebben gegeven is er nu weer een “echte” gymdocent. Bij deze willen we graag Basisschool de Opstap bedanken voor het vertrouwen en hopen we nog vaker gymlessen te mogen geven in ons rustige winterseizoen. Als er nog andere scholen op zoek zijn naar een leuke gymles, dan horen we het natuurlijk graag!

januari 2020: Circus in je klas

Er is één nadeel aan onze spetterende circusdag op scholen; ze duren maar één dag! Gelukkig kun je in de aanloop van zo’n circusdag, of in de dagen erna, ook met het thema circus bezig zijn. We hebben al een aantal filmpjes gedeeld rondom jonglerenacrobatiek en goochelen. Komend jaar gaan we nog een aantal leuke lesideeën met jullie delen. We hebben al van alles bedacht, maar staan altijd open voor tips! Dus mocht jij ook nog een super idee hebben die we beslist moeten gaan doen, meld het ons! We hebben trouwens ook op onze website werkbladen staan waarmee je met je klas aan de slag kunt. Kijk gerust alvast wat rond op onze website en bij de werkbladen!

december 2019: Eindejaarfilmpje 2019

2019 was een hectisch jaar. Wat is er veel gebeurd! We doen een poging om het te evalueren, veel projecten, verhuizing Jos, ongelukje Bas, overwerk voor Jos…. Onmogelijk om in 1 filmpje te vangen, maar we hebben ons best gedaan. In 2020 gaan we er weer hard tegen aan en hopen je ergens tegen te komen!

 

november 2019: Deel en win een gentlemen's workshop!

We geven veel workshops. Maar één van onze favorieten is toch wel de ‘gentlemen’s workshop’. Met je gewone dagelijkse spullen als een visitekaartje, je pen, je paraplu of je koffer blijk je een verpletterende indruk te kunnen maken. Als je na deze workshop een visitekaartje geeft aan een nieuwe relatie vergeet deze je niet snel meer! Eigenlijk moet je deze workshop (net als overigens al onze workshops) een keer doen voor je weet wat je mist. Deze kans geven we je nu! Deel deze post en maak kans op een gratis gentlemen’s workshop voor jou en je team/vrienden (tot 20 personen)! Begin januari maken we de winnaar bekend. Voor meer informatie over de workshop kun je ook nog eens kijken naar ons filmpje!

oktober 2019: Een voorstelling voor of met een speciale doelgroep

Onlangs moest ik (Bas) naar het ziekenhuis voor een ontsteking in mijn knie. Wat daar fijn aan was, is dat ik Ger leerde kennen. Een gezellige man en een ‘prototype’ fysiotherapeut. Hij gaf mij oefeningen en ik vertelde over ons werk. Een workshop met het hele fysio-team van het ziekenhuis, dat leek hem wat! Al die fysiotherapeuten die dan oefeningen moeten doen waar ze zelf een keer moeite mee hebben. En vooral daarna de zelfgemaakte voorstelling spelen in de grote hal voor alle bezoekers en patiënten van het ziekenhuis! Nou, die workshop geven wij graag! Een voorstelling spelen voor een doelgroep die wel een verzetje kan gebruiken vinden wij een heel goed idee. Ger, die offerte komt eraan. En dan gaan we er met het hele fysio-team van het Gelre ziekenhuis een feestelijke voorstelling van maken!!!! Daarvoor kom ik graag terug naar het ziekenhuis! Lijkt het jullie ook wat om een circusworkshop te doen en af te sluiten met een voorstelling voor een speciale doelgroep? Of misschien is het wel leuker om een circusworkshop te volgen samen met een speciale doelgroep? Dat kan natuurlijk. Neem snel contact op met ons voor de mogelijkheden of lees nog eens onze blog (maart 2016)

september 2019: De Helden van Tadaa!

Vaak zeggen wij, Bas en Jos, tegen elkaar hoe trots we zijn op ons bedrijf. Hier werken wij heel hard voor, maar kunnen het zeker niet alleen. Vandaar dat we vaak een beroep doen op onze freelancers. En wat een helden zijn dat!!! We beseffen ons dat we enorm veel geluk hebben dat we met al deze fantastische mensen mogen samenwerken. Dus we zetten ze hier graag even in het zonnetje!

Ook al eens een held in het echt willen ontmoeten?! Dat kan! Klik hier!

 

augustus 2019: Tadaa! touwtje springen in de gymles

Een fantastische gymles en wat heb je nodig? Eén touw! Wat kun je toch veel met een simpel springtouw. Kijk ook nog eens naar deze video en verzin zelf nog meer trucs! Stuur je ze ons op? Leuk!

 

juli 2019: Iedereen een fijne vakantie!

Het is zover. Vakantie! Wij wensen jullie veel plezier en tot over een paar weken! Jos & Bas.

 

juni 2019: Tadaa! jongleren in de gymles

Jongleren is één van de oudste circusdisciplines, zelfs de Egyptenaren deden het. Het lijkt een moeilijk te leren techniek, maar je hoeft natuurlijk niet te beginnen met 5 balletjes. Spelenderwijs breng je de kinderen het plezier van jongleren bij. Het leuke van jongleren is dat je nooit uitgeleerd bent, je kunt altijd iets nieuws verzinnen! Als jullie een nieuwe truc hebben verzonnen met de klas, laten jullie die dan even aan ons zien?

 

 

mei 2019: Familiefeesten!

Natuurlijk is het leuk om iedereen weer te zien. Maar gaan we nu weer koffiedrinken met gebak en doen we daarna een spelletje?! Tijd voor een frisse wind!

Maak eens met je hele familie een circusvoorstelling. Je zult versteld staan over de verborgen talenten van je neven, nichten, ooms en tantes. Aanwezige kinderen staan al te springen om te beginnen. Maar ook de opa’s en oma’s moeten natuurlijk aan de slag. Eerst wordt de kat uit de boom gekeken en daarna is niemand meer te houden!

Vele circustechnieken, zoals koorddansen, jongleren, acrobatiek, diabolo, eenwielfietsen en goochelen zullen de revue passeren. Al snel blijkt dat er veel verborgen circustalent zit in de familie. Je oom Maarten, die je alleen maar kent als boekhouder, kan met meer goochelen dan alleen cijfers. En je ‘voetbal-neef’ kan ook met drie ballen uit de voeten! Voor iedereen is er wel iets passends in het circus. Plezier, verbinding, ontspanning, verbazing en vooral veel lol zijn de kernwoorden van dit energieke feest.

Het hoogtepunt wordt de afsluitende voorstelling, iedereen treedt op als volleerd circusartiest! De familie Boltini is er niets bij! De komende jaren zal er op de familiefeestjes nog worden na genoten van deze spetterende dag!

Ga het doen en komt dat zien!

 

april 2019: Het is lente en wij hebben er zin in!

Denk je aan lente dan denken wij aan zon, vogeltjes, kleur, start van ons hoogseizoen, lentekriebels en bloembollen! En denk je aan bloembollen dan denk je aan Baltus Fundraising! We kennen ze al bijna 10 jaar, maar waren er nog nooit op bezoek geweest. Het is echt een prachtig bedrijf en wat hebben ze veel bloembollen! Fijn dat we mochten komen, het was reuze gezellig! Als je benieuwd bent naar wat Baltus Fundraising voor jouw school kan doen, kijk dan eens op hun website!

 

 

maart 2019: Circus tijdens de (gym-)les: Acrobatiek

Het leuke van circus is dat je het eigenlijk op elk moment van de dag kunt doen. Neem nu bijvoorbeeld acrobatiek, dat doe je gewoon in de klas. Je hebt alleen leerlingen nodig! Heb je nog 5 minuten over na de les? Ga dan eens acrobatieken! Wij hebben heel veel acrobatiek-voorbeelden, dus stuur maar een mailtje!

 

 

februari 2019: Gouden Pinquïn

Utrecht heeft het gouden Kalf, evenementenbureaus de gouden Giraffe en Circus Tadaa! heeft de gouden Pinguïn! Wat een paar jaar geleden begon met een grap krijgt nu een ‘serieus’ vervolg. Dit jaar kreeg een zeer verraste Bas hem van alle andere Tadaa-ers. De uitreiking vond plaats in het Fulcotheater te IJsselstein. De gouden Pinguïn is een wissel-Pinguïn, wie krijgt hem volgend jaar? Wil je de hele film zien die Bas zag? Hier staat hij. 

 

 

januari 2019: En de winnaar van de gratis circusdag is....?

We hebben honderden gesprekken gevoerd op de NOT (Nationale Onderwijstentoonstelling) met oude bekenden én met nieuwe mensen. We bedanken iedereen die op bezoek is geweest! Al die mensen hebben meegedongen naar de -inmiddels traditionele- gratis circusdag! Er kan er maar 1 winnen. Wij zijn even langs gegaan bij de winnaar; juffrouw Ida.

 

 

december 2018: Koffie met een koekje en een kunstje!

Bewust tijd vrij maken voor een kopje koffie en een goed gesprek, het is soms heel hard nodig. Jos & Bas besloten om deze maand koffie te drinken bij - en aandacht te schenken aan - de ouderen in Marienstein, Woonzorgcentrum. Koffie met een koekje en een kunstje! Het was een prachtige zondagochtend met mooie gesprekken, lekkere koffie en heel veel blije gezichten. Bij wie ga jij in het nieuwe jaar eens koffiedrinken? Wij komen graag bij jou langs in het nieuwe jaar! Voor koffie met misschien een koekje maar altijd met een kunstje ;)

PS: Wil je meer weten over het bijzondere project in IJsselstein kijk dan op Koffieschenken IJsselstein

 

 

november 2018: **NIEUW** De Gentlemen's Workshop (M/V)

Wil je indruk maken op je collega's, vrienden, zakenrelaties, leerlingen of heb je gewoon zin in een leuke workshop? Boek dan de Gentlemen's workshop van Circus Tadaa! Het 'gewoon' geven van een visitekaartje, paraplu tevoorschijn halen of je pen uit je koffer of tas pakken voor een notitie is voorgoed verleden tijd. Na de 'gentlemen's workshop' ken je vaardigheden waarmee je de ander verrast en daardoor een onuitwisbare indruk achterlaat! Leuk voor tijdens de kerstborrel?

 

 

oktober 2018: Jos en Bas halen een "oude koe uit de sloot"

Een 'oude koe uit de sloot halen' doe jij dat weleens? Jos en Bas kennen heel veel oude koeien maar de mooiste vinden wij toch wel deze... Nee niet letterlijk, of toch wel?

PS: Het was een heerlijke ochtend bij Melkveebedrijf Hakkert in Tricht, die ook heel veel leuke programma's hebben voor scholen (educatie) en bedrijven (vergaderen). Net zoals ons eigenlijk ;) Of weet je wat nog leuker is? Combi??

 

 

september 2018: Circus tijdens de gymles: koorddansen

Wij zijn voor meer circus in de gymles en om het makkelijker te maken hebben we wat leuke gymlessen voor je bedacht. Vandaag gaan we koorddansen met spullen die in elke gymzaal aanwezig zijn. Laat je even weten hoe het was? Wij zijn benieuwd!

 

 

juli 2018: Ik ga op vakantie en ik neem mee..

Ik ga op vakantie en ik neem mee: Bas (zegt Jos); Jos (zegt Bas); Kegels; Jongleerballen; Ringen; Diabolo's; Devilsticks; eenwieler en het koorddansapparaat! Gaat dat allemaal in 2 koffers? -> Bekijk het filmpje!

 

 

juni 2018: Circus met hoepels in de gymles!

Wij zijn voor meer circus op school! Daarom geven Jos & Bas tips om circus te maken met eigen materialen. Neem bijvoorbeeld 'hoepels' bijna elke school of gymzaal beschikt daarover. Kunstjes met hoepels is leuk om te doen bijvoorbeeld in aanloop of na afloop van een circusdag of gewoon omdat je er blij van wordt

 

 

mei 2018: Hoe vond je 't..adaa!?

Regelmatig plaatsen we hier berichten en vertellen we hoe leuk het is om een circusdag met Circus Tadaa! op school te organiseren. Borstklopperij, vinden wij zelf ook wel een beetje. Vandaar dat we het maar eens aan anderen gingen vragen. Uiteraard met de camera/telefoon in de hand. En we vroegen 'Hoe vond je het vandaag'? Kinderen, hulpouders, docenten en directeuren aan het woord

 

 

april 2018: Bas en Jos op zoek naar een nieuwe broek

Geef ons weer een 'frisse look' in jouw opa's trouwbroek

Bas: “Mijn eerste Tadaa (trouw) broek kocht ik op het Waterloopplein. Hele stapels lagen er... had ik er toen maar meer gekocht.”

Het bedrijfstenue van Circus Tadaa! bestaat uit een zwart-geel gestreept shirtje op een 'ouderwetse trouwbroek' met bretels. De broeken zijn schaars. Waar we vroeger nog eens tegen een koopje opliepen op de rommelmarkt of in de kringloop zijn ze nu bijna niet meer te vinden. We doen daarom een oproepje aan iedereen die dit leest. Heb je een vader of opa die nog zo'n broek heeft liggen? Mogen wij die dan alsjeblieft kopen? De broek krijgt een prachtig tweede leven. Loopt over koorden, hangt in de trapeze en wordt met trots en plezier gedragen. Reageer hieronder of stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

1 april 2018: Tik een eitje met circus Tadaa!

Wij wensen jou een vrolijk Pasen en veel plezier met grapjes maken ;) Bekijk onze paasboodschap! Echt doen hoor!!

 

 

maart 2018: Tadaa! Jos neemt een Tattoo

Toen we een paar weken geleden bij elkaar kwamen om onderwerpen te bedenken voor onze vlogs kwamen we op het idee om Jos te filmen op het moment dat hij dan e i n d e l i j k zijn Tadaa! Tattoo gaat zetten. Een wens die hij al langer heeft maar met een tattoo ga je natuurlijk niet over 1 nacht ijs. Bas grapte al "Jos, je doet het toch niet alleen voor de likes he?" haha maar een like-je op deze video vinden we wel leuk, want hoe stoer is dit! Met dank aan de Tattoo company in IJsselstein die een uitzondering op de regel maakte en dit keer toestemming gaf om te filmen.

 

 

februari 2018: YES er komt een lerarenstaking!

“YES er komt een lerarenstaking dan mag ik misschien weer met mijn moeder mee naar het werk” #omdenken

Dit was vast de reactie van enkele kinderen van waarvan de ouders bij de INGbank werken toen ze het nieuws over de staking hoorden. De vorige stakingsdag mochten die kinderen namelijk op uitnodiging van de bank mee naar het werk van hun vader of moeder. Die ochtend reden we met drie bussen vol met spullen naar verschillende vestigingen van de ING om de kinderen te verrassen met een circusworkshop.

Een heel fijne oplossing voor de medewerkers die op zoek moesten naar 'oppas' voor hun kinderen. Voor de werkgever ING een slimme manier om een overload aan verlofaanvragen te voorkomen. Daarnaast draagt zo'n actie bij aan een positief imago voor ING en zorgt het intern voor goodwill naar het personeel.

Voor de kinderen was het naast dat het een leuke circusdag was ook heel spannend om een keertje mee te gaan naar het werk van hun ouders. Een soort van 'open dag en kijkje in de keuken' want hoe vaak maak je dat als kind tegenwoordig nog mee.

Trouwens, we hadden die dag ook nog een school gerelateerd dilemma op de lossen. Want er was een circusdag gepland op een school in Odijk. Leraren met de handen in de haren want, wat te doen, iedereen had zich er zo op verheugd. Maar ook dat werd opgelost door een speciaal thema, 'de stakende clowns' op te nemen in de voorstelling. Dus bus vier kon gewoon naar Odijk en onze creatieve docent clownerie Bart had een extra uitdaging.

Waarom we dit delen? Nou misschien brengt het je op ideeën en inspireert het je om problemen te transformeren in mogelijkheden ( = Omdenken). Verder hebben we 14 maart, op de stakingsdag, nog een gaatje in de Tadaa-agenda. Alleen hebben wij dan een probleem met opvang voor onze kinderen... Of nee, natuurlijk niet, we nemen ze een dagje mee naar ons werk ;)

 

januari 2018: Workshop SAMENWERKEN & VERTROUWEN

Is jouw organisatie veranderd? Misschien zijn er wel ontslagen gevallen en zijn er nieuwe teams gevormd. Het valt niet altijd mee om de draad gewoon weer op te pakken. Het vertrouwen heeft vaak een flinke knauw gekregen en ook is het samenwerken met nieuwe collega's soms nog best lastig. Met deze teamactiviteit werk je aan bovengenoemde punten zonder dat het te zwaar op de hand ligt. Na deze workshop heb je meer vertrouwen in elkaar, lukt samenwerken beter en krijgt plezier op de werkvloer weer een duwtje in de goede richting.

 

 

december 2017: Koekjes bakken voor kerst 2017

Jos en Bas maken zich op voor kerst en blikken terug op het afgelopen jaar. Ze delen hoogtepunten, dieptepunten, bloopers en duiken samen de keuken in om kerstkoekjes te bakken. Het team van Circus Tadaa! wenst jou smaakvolle feestdagen en vooral veel lol in het nieuwe jaar.

Recept kerstkoekjes:
150 gr bloem
75 gr witte basterdsuiker
mespuntje zout
geraspte schil van 1 citroen
100 gr koude boter
Alles in een kom doen, kneden, rollen, uitsteken, bakken (15 min, 170 graden voorverwarmde oven) en Tadaaaaaa! klaar zijn je kerstkoekjes!

 

 

november 2017: Praktische workshop TEAMBUILDING

Kan jouw team, afdeling of personeel wel wat frisse energie en sfeer bevorderende tools gebruiken? Spring het nieuwe jaar in met een praktische workshop teambuilding met Circus Tadaa! Een gezonde, semi sportieve maar zeker vrolijke workshop waarbij samenwerken centraal staat. We komen graag met een bus vol spullen en een enthousiast team naar jouw bedrijf. Voor groepen van 10 tot 1000 (duizend) personen!

 

 

oktober 2017: Circus in de klas maak je zelf: devilsticks!

Als je circus maakt met eigen gemaakte materialen, dan heb je dubbel zoveel lol ;). Een gezellige knutselochtend in de klas en daarna de kunst in de praktijk brengen en lekker veel oefenen in het speelkwartier. In het filmpje legt Bas uit wat je allemaal nodig hebt en hoe je het maakt. Veel succes en speelplezier toegewenst!

TIP: Een bezoekje aan de fietsenmaker is de moeite waard en mooi voorbeeld van recycling.

 

 

september 2017: Sinterklaasfeest met circusactiviteiten

Nu de pepernoten en de sinterklaasletters alweer in de schappen liggen, de speelgoedboeken door de brievenbussen glijden en plannen voor het leukste kinderfeest van het jaar gemaakt worden, blikken wij ook alvast vooruit. In deze periode helpen we stadsmarketeers en eventplanners om de intocht in de stad, de festiviteiten vooraf of het Sinterklaasfeest op het werk te omlijsten met passende activiteiten. Via een 'open zeil' mag iedereen die het leuk vindt 'pietenkunstjes' oefenen met als kers op de taart een zelfgemaakt cadeau in de vorm van een optreden voor Sinterklaas. PS: En wist je dat Jos en Bas ieder jaar naar Spanje vliegen om de pieten te voorzien van praktische tricks en tips?

 

 

augustus 2017: Een goede presentatie is het halve werk!

Een goede presentatie is het halve werk! In het circus (maar ook in heel veel andere branches) is je presentatie cruciaal voor het slagen van je act. Kom samen met je collega's werken aan je presentatie techniek bij Circus Tadaa! via onze praktische workshop 'presenteren'..

 

 

juli 2017: Als jullie ons missen, zijn we .........

Met heel veel voldoening kijken we terug op de prachtige circusprojecten die we de eerste helft van dit jaar samen met jullie hebben beleefd. We laden even op om na de vakantie weer met frisse energie aan de slag te gaan.

Geniet van de zomer! Bas en Jos

PS: De agenda loopt alweer vol dus mocht je interesse hebben in een circusdag of workshop neem dan snel contact met ons op voordat je achter het net vist

 

juni 2017: Het topteam van Circus Tadaa!

Met een volle agenda zijn we heel blij met onze groeiende circusfamilie! We delen dezelfde passie en maken dromen waar.

 

 

mei 2017: Maak je eigen jongleerballen!

Circus in de klas maak je zelf! In deze aflevering laten Jos en Bas zien hoe je zelf jongleerballen maakt. Leuk om te doen met de kinderen in aanloop naar een circusdag van Tadaa! Of gewoon omdat het kan!

 

 

april 2017: Workshop communiceren!

Vraag: "We hebben al meerdere inhoudelijke workshop over COMMUNICEREN gevolgd met ons team, nu zijn we op zoek naar een workshop waarbij we dat ook beleven. We willen graag tastbaar maken waar we in die andere workshops over gesproken hebben." Antwoord: Circus Tadaa!

 

 

maart 2017: De circusvaardigheden van oma Riet

In elke familie is er wel een 'lolbroek' die tijdens de verjaardagen de lachers op z'n hand heeft maar what about de stille genieters, die een drankje drinken, een praatje maken over werk en koetjes en kalfjes, wat weet jij eigenlijk over hun 'vaardigheden'?

Met een circusworkshop op je familiedag leer je je familie pas echt goed kennen. De aanwezige kinderen zullen beginnen te juichen en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. De andere familieleden zullen zich wellicht in eerste instantie afwachtend opstellen. Maar echt, tante Truus, ome Jan en opa Piet moeten natuurlijk ook aan de slag! We beginnen met warmdraaien met de 'draaiende bordjes' dat is voor iedereen te doen en je ziet dat de sfeer er dan al snel in komt.

Daarna gaan we in teams langs de verschillende onderdelen om kennis te maken met de diverse circustechnieken. Koorddansen, jongleren, acrobatiek, diabolo, eenwielfietsen en goochelen. Iedere familie heeft wel een ongekend circustalent. Blijkt ineens dat oma Riet fantastisch kan jongleren.

“Dat noemden ze vroeger 'kaatsenballen' toen we nog buiten speelden, oma deed dat elke dag”

De kers op de taart is de afsluitende voorstelling waarbij iedereen een 'rol' kiest die past. Je ziet je familie zoals je ze nog nooit zag! Een dag om nooit meer te vergeten en nog voor jaren 'oude koeien uit de sloot' tijdens de familiefeestjes.

Bij twijfel, gewoon doen!

 

februari 2017: En de winnaar is....

Ruim 900 leerkrachten lieten tijdens de NOT (Nationale Onderwijstentoonstelling) hun gegevens achter om kans te maken op een gratis circusdag op hun school. Maar zoals altijd kan er maar 1 de winnaar zijn. Bas ging op pad met taart om juf Elona te verrassen in de klas.

 

 

januari 2017: Wanna play? YES or NOT? Doe mee en zeg geen ja en geen nee!

Heb je genoten van de vakantie? Wij hebben ons in ieder geval niet verveeld en hadden zelfs zin en tijd om spelletjes te doen. Lees: in het kader van NOT-beurs (Nationale Onderwijs Tentoonstelling) waar we natuurlijk weer aanwezig zijn van 24 t/m 28 januari 2017) zochten we naar inspiratie voor een vlog.

Wat we eigenlijk willen zeggen: Kom naar de NOT (yes you can), meld je aan via deze link, kom bij ons langs (stand 10.D056) en maak kans op een gratis circusdag!

Tot dan?

Groetjes,

Bas en Jos

 

 

december 2016: Het is weer tijd voor onze jaarlijkse "kerstvlog"!

Geen oliebollen, kerstbomen en schaatsen dit keer, maar we bezoeken de kerstmarkt en gaan op zoek naar een bijzonder eindejaarsgeschenk. We wensen jou gezellige dagen toe (nog even aftellen) en een fantastisch 2017!

Bas en Jos

 

 

november 2016: Circus in de klas maak je zelf: Jongleren en Balanceren

Tussen het leren door moet er af en toe ook ruimte zijn voor wat creativiteit en lol. Jos en Bas leren jou in deze video hoe je circus kunt maken in de klas met aanwezige materialen. Je neemt een blaadje papier en vervolgens... enfin bekijk het filmpje!

 

 

oktober 2016: Van koffie naar kunstje

Wanneer had jij nog ècht fysiek contact met collega's? (Uitzonderingen daargelaten voor de grappenmakers onder ons) Maar even serieus: Je maakt een praatje bij de koffie, misschien schud je elkaar eens de hand bij succes of geef je drie kussen bij een verjaardag maar hoe ècht is dat? Hoe bewust is die aanraking en hoe lang duurt dit eigenlijk? Zonder zweverig te willen zijn of therapeutisch over te willen komen zijn wij van mening dat een bedrijfsevent waarbij je ècht contact met elkaar maakt bijdraagt aan positiviteit, loyaliteit, collegialiteit en plezier in met elkaar samenwerken of zakendoen wat uiteindelijk zorgt voor succes.

Laagdrempelig circusfestival concept Of je echt contact wil maken tijdens een circusworkshop is vooral een eigen keuze. We scheppen de mogelijkheid en proberen op laagdrempelig wijze mensen in beweging te krijgen. Een bedrijfsevenement met het concept 'circusfestival' bijvoorbeeld heeft een informeel ongedwongen karakter. Je loopt een rondje en kiest een workshop die bij je past of kijkt eerst even op gepaste afstand de 'kunst af bij een ander'. Het Tadaateam van enthousiaste workshopleiders zullen hun uiterste best doen om gedurende het event hun eigen 'circustent' vol te krijgen. Kies je voor veilig of laat je je verrassen en kies je voor het onderdeel waarbij het onbekend is wat je gaat doen? Circus maak je samen, je hebt elkaar nodig en de act lukt alleen als je ècht contact maakt.

Dit concept combineren met jouw idee? Zie je mogelijkheden tot samenwerking? Bijvoorbeeld in combinatie met foodtrucks, op eigen locatie of festivalterrein, voor een bedrijfsevenement– met of zonder gezin – of een 'out of the box' relatiedag? Dan moet je ‘ècht’ even contact opnemen met Circus Tadaa!

 

september 2016: Eindelijk weer eens tijd voor een kopje thee met Tadaa!

Na een heerlijk druk circusseizoen, hebben we gelukkig ook weer tijd om een beetje thee te leuten en taartjes te eten.

 

 

augustus 2016: Circus makes you smile!

We zijn weer terug van vakantie en klaar voor de tweede helft van de Tadaa! zomertour. Circus maken met grote mensen, kinderen, behendig, onhandig, beperkt, we zien ze in alle soorten en maten maar altijd met een glimlach

 

 

juli 2016: Circus als teambuilding een goed idee?

Een interview met Maarten Wessels, van @Wessels Trainingen

Een aantal jaren geleden was Circus Tadaa! betrokken bij een slotfeest op de school waar de kinderen van Maarten Wessels opzaten. Hierdoor kwam hij op het idee om circus toe te passen binnen de trainingen die hij verzorgt op het gebied van teambuilding.We vroegen hem (nog net niet) het hemd van zijn lijf!

Waarom heb je CircusTadaa! ingezet voor je teambuildingsworkshops? Maarten: Een trainingsvraag komt nooit precies een week na het het eerste gesprek met Tadaa... dat moet je altijd een beetje laten sudderen, wachten op de vraag. En na een periode kwam de vraag. Van een organisatie waar behoefte was aan een gecombineerde training over Gastvrijheid in Dienstverlening & Teambuiliding. De teamleden werkten in shiftdiensten, soms alleen, soms met een collega. De teambuildings moest interactief zijn, en als resultaat hebben dat het vertrouwen onderling toenam, er een hechtere band ontstond en dat de collega's van elkaar op aan kunnen.

En, was de doelstelling behaald? Maarten: Absoluut! De opdrachtgever was zeer tevreden over het resultaat en verbaasd over het tempo waarin de deelnemers interactief aan de slag gingen en het vertrouwen in elkaar toenam.

Had je de deelnemers vooraf geïnformeerd over wat ze gingen doen? Maarten: De uitnodiging vertelde niets over Tadaa! Wel de eerste slide van de presentatie.. de deelnemers bleven in spanning afwachten...

Wat is jou het meest bijgebleven van de workshop? Maarten: Het snelle succes, het ongelooflijke plezier van zowel de medewerkers van Tadaa als van de deelnemers maar ook de koppeling die we voortdurend met de dag dagelijkse praktijk kunnen maken. Tof! Naar aanleiding van deze eerste samenwerking heb ik Tadaa nog een aantal maal ingezet, de toekomst weet hoevaak dat nog een keer gaat gebeuren..

Zou je Circus Tadaa! aan andere bedrijven aanbevelen? Waarom? Jos & Bas, denken op alle fronten met je mee om de workshop voor zowel deelnemer, bedrijf als opdrachtgever (ik, trainer). Deze samenwerking heb ik als zeer plezierig ervaren. Aanbevelen? Ik zou ze zeker inzetten, gave activiteit, anders dan anders.

 

juni 2016: Circus in de klas maak je zelf: Goochelen

Toetsen zijn afgenomen, rapporten verstrekt en wat nu....?! Het is tijd om wat creativiteit uit de hoge hoed te toveren. Wij helpen je graag op weg! Dit keer tips & tricks voor je goochelvaardigheden (niet te verwarren met de googlevaardigheden ;))

 

 

mei 2016: Teambuilding met circus in de introductieweek

De eerste groep 8 kampen zijn alweer geweest of staan voor de deur. Een emotionele tijd voor kinderen die hun vertrouwde school en vaste vriendenkring gaan verlaten. En dan breekt er na de zomer een spannende tijd aan voor kinderen en ouders. Herinner jij je de eerste dagen op de middelbare school nog? Het zijn van die mijlpalen...

Onzekere pubers in een nieuwe omgeving niet de meest ideale combinatie. Gelukkig wordt er op de meeste scholen veel aandacht besteed aan begeleiding en stimulering van onderling contact tussen klasgenoten. Een positieve sfeer en veilige omgeving creëren is bij de start van het schooljaar van belang en sfeerbepalend voor het verdere verloop. Een teambuildingsactiviteit bevordert de samenwerking tussen klasgenoten en door verplichte teambuildingsactiviteiten leer je elkaar beter kennen neemt het vertrouwen in elkaar toe.

Gelukkig zijn er steeds meer middelbare scholen die inzien dat een 'circusworkshop' ook voor deze leeftijd zinvol is. We draaien tijdens een introductieweek een speciaal programma waarbij 'presentatietechnieken, samenwerkingsopdrachten en oefeningen, die alleen lukken als je vertrouwen in elkaar hebt, de boventoon voeren.

En hoewel er niet direct gejuicht wordt door de studenten bij het horen van deze activiteit is onze missie vooral geslaagd als er gelachen wordt en bijvoorbeeld een acrobatiekoefening die je samen moet doen lukt. Zeker weten dat er nog wordt nagepraat over deze niet standaard maar wel zo effectieve teambuildingsessie met Tadaa!

Meer info: www.tadaa.nl/scholen-voortgezet-onderwijs

 

 

april 2016: Circus in de klas maak je zelf: Acrobatiek

Lijkt het bij jou in de klas soms wel een circus? Kinderen die wiebelen op twee stoelpoten? Of dansen op de tafel (als de juf/meester van huis is..?!) Ons advies: 'zet de boel tussen de theorielessen bewust eens even lekker op stelten'. Een acrobatiek break is letterlijk en figuurlijk goed voor de balans, is leuk om te doen, geeft frisse energie en bevordert de samenwerking. Kijk maar eens hoe wij dit doen.

 

 

maart 2016: Zij een leuke dag, jij een leuke dag èn een goed gevoel!

Je wilt met je bedrijf, in het kader van 'maatschappelijk verantwoord ondernemen´ (mvo), graag iets bijdragen maar je weet misschien niet wat. Ken je een hulpbehoevende organisatie of instelling bij jou uit de regio waarbij mensen betrokken zijn die wel een leuke dag kunnen gebruiken? Combineer dit dan met jouw jaarlijkse bedrijfsuitje of geef het een gepaste invulling zodat het een teambuildingsactiviteit wordt.

Hoe werkt dit dan? Jij als bedrijf sponsort de circusdag van Tadaa! En wij zorgen ervoor dat deze dag vlekkeloos verloopt. De medewerkers van jouw bedrijf begeleiden de deelnemers aan de workshop en krijgen hiervoor een instructie zodat iedereen precies weet wat te doen. De afsluitende voorstelling met blije gezichten geeft gegarandeerd een voldaan gevoel en daar zal nog lang over nagepraat worden. Een bedrijfsuitje of teambuildingworkshop met een goed doel, waar je fysiek aan bijdraagt en zeker voor iedereen een leuke dag is!

MVO-arrangement Onlangs kwamen we in contact met de Stichting Vrienden van Abrona, die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking meer kleur te geven. Door een zinvolle ontmoeting tussen bedrijfsleven en cliënten van Abrona te organiseren vergroten zij de leefwereld van de cliënten. Een dag plezier voor twee! Zij gunnen hun cliënten een leuke dag en beschikken daarnaast ook over eigen locaties in het midden van het land (waar hun cliënten werken, dus dubbel mvo), voeg daar Circus Tadaa! aan toe en er ligt een kant en klaar MVO-arrangement.

Heb je interesse of vragen hierover? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

februari 2016: Wat doet een zelf gemaakt cadeau met jou?

Cliché of toch wel een kern van waarheid, zelfgemaakte cadeaus hebben zoveel meerwaarde. Een tekening of knutselwerk met 'voor ..., van …' maakt indruk. Het merendeel van de leerkrachten die wij kennen ontvangen liever een zelfgemaakt cadeau dan een door de moeder geshopt presentje. Nog voordat het cadeautje is uitgepakt of de tekening is ontrolt spreekt het gezicht van de artiest zelf al boekdelen. Complimenten van de juf of meester over je zelfgemaakte cadeau maakt trots en draagt bij aan het zelfvertrouwen. Voor de juffen en meesters daarentegen zijn dit de kersen op de taart.

Maar wat geef je cadeau aan een jubilerende juf of meester? Of wat als je school zoveel jaar bestaat? Dan wil je natuurlijk flink uitpakken. En inderdaad... dan is een zelfgemaakt cadeau door en voor iedereen die betrokken is, een schot in de roos!

“Vrijdag 4 september 2015 hebben we met basisschool De Nieuwe Linde een geweldige circusdag gehad om te vieren dat onze directeur al 40 jaar in het onderwijs zit. Wat hebben we met z'n allen genoten! De directeur, de juffen en meesters, alle hulpouders, maar vooral de kinderen. Heel de dag alleen maar stralende gezichtjes. En wat waren ze trots toen ze aan het eind van de dag een prachtige voorstelling konden geven. Het was echt fantastisch!”

“Dinsdag 1 september 2015, wat een geweldig circusfeest hebben wij gehad. Eerst op maandagavond een briefing gehad in de vorm van een cabaret voorstelling voor alle ouders en daardoor waren ze gelijk super gemotiveerd om er dinsdag een prachtig feest van te maken, en dat is zeker gelukt! Knap om 230 kinderen geschminkt en verkleed te krijgen binnen 1 uur en 20 minuten!

 

januari 2016: Tadaa! Jaaroverzicht 2015

Onder het genot van warme choco met slagroom, blikten Jos en Bas terug op het jaar 2015. Ze beleefden samen met het Tadaa-team bijzondere momenten maar sommige events of locaties sprongen er toch wel uit....

 

 

december 2015: Kerstclip 2015

Traditiegetrouw weer een 'kerstclip' opgenomen. Wij wensen jou gezellige kerstdagen en graag tot in het nieuwe jaar!.

 

 

november 2015: Circus in de klas maak je zelf: Les 1 Mimiek!

Bas en Jos willen jou uitdagen om zelf circus te maken zonder circusmaterialen en gevaar voor eigen leven. De eerste circusles is: 'mimiek'. Met mimiek toon je emotie op je gezicht en neem je het publiek mee in de beleving van je act. Een 'clown' zonder schmink en grote schoenen kan ook echt wel grappig zijn en door zijn gezichtsuitdrukking versterkt hij het gewenste gevoel. Voor je begint met oefenen eerst even al je gezichtsspieren losmaken. Kijk maar eens hoe wij dit doen.

 

 

oktober 2015: "Moet je 'ns kijken!" riep hij enthousiast

En dat is bijzonder om te horen als je een circusworkshop geeft aan kinderen die weinig of niets zien.

Dit jaar bestaat Stichting Bartiméus 100 jaar en dat was een goede reden om Circus Tadaa! uit te nodigen om de kinderen op twee verschillende vestigingen een leuke circusdag te bezorgen. Bas was in Lochem en John in Zeist.

“Ik vond het best wel spannend eigenlijk” vertelt John Kessels die nog nooit eerder een workshop had verzorgd met blinde of slecht ziende kinderen maar al wel heel wat jaren als freelancer bij Tadaa werkt. Eigenlijk wilde ik ze gewoon alles laten proberen want ze weten zelf heel goed wat ze wel of niet kunnen, vertelt John. En wat bleek... ze deden het dus gewoon hé? Binnen no time stond een jongetje met maar 1% zicht te balanceren op de bal (ballopen). “Moet je 'ns kijken!” riep hij enthousiast. Deze kinderen zijn gewend om op een andere manier te balanceren, ze 'voelen' letterlijk de balans.

John: 'Wat mij opviel – omdat ik er bewust op wilde letten – is dat ik tijdens een circusworkshop opvallend veel de woorden 'zien en kijken' gebruik, maar het grappige is dat zij dat zelf dus ook doen en dat is dus helemaal niet raar maar heel gewoon. De kinderen wilden heel graag laten zien wat ze die middag hadden geleerd en er kwam veel familie kijken.

Zelf 'keken' ze ook naar de voorstelling. Natuurlijk deden ze dat!! Maar wel aan het randje van het circuszeil en met de muziek wat zachter, zodat ze beter konden focussen op de geluiden die van belang waren voor het uitvoeren van de act. John: “Het was een prachtige ervaring en ik heb er enorm van genoten!”

 

september 2015: Circus op school, niet zomaar een leuke dag!

Zonder dat de kinderen het door hebben wordt er tijdens een circusdag gewerkt aan hun vermogen om samen te werken waarbij aspecten als hulpvaardigheid maar ook vertrouwen in elkaar een belangrijke rol spelen.

Denk bijvoorbeeld aan de act met de ladders. Bij de kinderen die de ladders in eerste instantie moeten vasthouden rust een enorme verantwoordelijkheid, terwijl de kinderen die erop klimmen het vertrouwen moeten hebben van degenen die vasthouden. Ook de gezamenlijke creativiteit wordt ontlokt als ze de uitdaging krijgen om in een team een act te bedenken en uit te voeren.

Niet alleen bij de kinderen maar ook bij de hulpouders en leerkrachten wordt de samenwerking bevorderd. Wat leuk is om te zien is dat de gedrevenheid van de ouders toeneemt na de instructieavond en het saamhorigheidsgevoel zijn top bereikt na de afsluitende voorstelling.

Circus maak je samen!

 

augustus 2015: We pakken de tent in en knijpen er even tussenuit!

Sommige van jullie hebben de tent al gesloten maar voor ons is het nu ook bijna zover. We gaan op vakantie!!!!!

Even opladen om na de schoolvakantie weer met enorm veel plezier aan de slag te gaan om samen met jullie prachtige evenementen neer te zetten. Want poehee wat was het een topseizoen en wat een enthousiasme hebben we gezien. Met nog een speciale 'thank you' voor ons docententeam want zonder hun konden we vaak niet op meerdere plekken tegelijkertijd zijn.

Wij wensen jou een heerlijke zomer!

Jos & Bas

 

juli 2015: Circusdag met CJP levert geld op!

Middelbare scholen die de beschikking hebben over een CJP-cultuurkaart kunnen een aanzienlijk bedrag terugvragen op een 'circusworkshop van circus Tadaa!'.

Stel: je school schaft een CJP Cultuurkaart aan met een individueel tegoed van 5 Euro. Dan is het mogelijk om voor klassikale culturele activiteiten per leerling in totaal minimaal 15 Euro terug te vragen. Per leerling krijg je dan dus eigenlijk 10 Euro terug op een circusdag van Circus Tadaa!

Snel verdiend dachten wij zo... dus snel nog even regelen voor het nieuwe schooljaar? En anders alvast vooruitdenkend voor volgend schooljaar? We zijn al te boeken voor 2017/2018 ;)

Meer informatie over de CJP-cultuurkaart vind je hier.

www.cjp.nl/scholen/cjp-cultuurkaart

www.cjp.nl/veelgestelde-vragen

 

juni 2015: Later als ik groot ben wil ik bij het Circus!

Een droom voor heel veel kinderen maar als ze groter zijn zwichten ze toch vaak voor een baan met meer zekerheden. Een enkeling blijft het proberen en maakt van zijn of haar passie ook echt werk. Heel trots zijn we op onze bijzondere 'Tadaa freelancers' die durven te dromen, doen waar ze goed in zijn en heel veel kinderen en volwassenen blij maken met circus!

Allemaal blinken ze uit in 'circus' maar hebben ook zo hun eigen specialisme. Bart zijn specialisme is zoals hij zelf zegt, 'clownerie'. Voor Jasper geldt dat ook een beetje maar hij noemt zichzelf liever een 'visueel komische, object manipulerende, goochelende acrobaat'. Marlies zweeft het liefste in de lucht en Harm & Maartje acrobaten het liefste samen.

Wat vind je het leukste aan werken bij Circus Tadaa? Marco geniet van het feit dat de projecten zo'n hoog tempo en energie hebben dat je altijd het gevoel hebt dat je de wind mee hebt. Daniel kan er heel kort over zijn: “Iedereen wordt toch vrolijk van circus?” Lotte: “Die verwonderende blik bij het experimenteren, brede glimlach als een trucje beter lukt en die glunderende kop bij het optreden aan het einde van een circusdag, maakt voor mij een circusdag met Tadaa tot een feestje! Of zoals John zegt: “.....en anders zorgen we wel dat het een feestje wordt!”

 

 

mei 2015: Spring eens touwtje!

Touwtje springen komt weer helemaal terug op het schoolplein en in het straatbeeld, als het aan Circus Tadaa! ligt.
Hoe moest 't ook alweer?
Bas en Jos maakten een instructievideo.

 

 

nieuws: 10 jaar circus Tadaa!: "Het lijkt net een echt bedrijf.."

Jos Derks en Bas Kleynen, eigenaren van Circus Tadaa! kijken meer dan tevreden terug op hun 10 jaar ondernemerschap. En waar Bas in het begin nog wel eens grapte naar Jos: “Het lijkt net een echt bedrijf” zijn ze daar nu ook echt van overtuigd.

Net als bij ieder ander startend bedrijf was het in het begin best nog even zoeken. Hoe run je samen een bedrijf en verdeel je taken en inkomsten. Bas: “In de beginjaren hebben we een aantal keer flink gebotst en meestal kwam dat omdat we allebei teveel opkropten en dat resulteerde dan tot een ‘uitbarsting’. Die conflicten brachten veel duidelijkheid en het is net als in een goed huwelijk, in de loop der jaren leer je elkaars zwakke en sterke punten kennen en wat blijkt, we vullen elkaar waanzinnig aan.”

Jos: “De komende tien jaar gaan we verder met waar we mee bezig zijn en blijven verbeteren en meebewegen in de veranderende markt.” Dat ze zullen blijven groeien daar zijn ze beiden van overtuigd. Naast het onderwijs en de zorg heeft nu ook het bedrijfsleven ‘Circus Tadaa!’ definitief omarmt.

PS: En lees ook het artikel hierover op Eventbranche.nl!

 

 

maart 2015: Als dagelijks functioneren al een uitdaging op zich is...

Het seizoen is weer in volle gang en ondanks dat elke workshop ook voor ons een feestje is, maken sommigen dagen meer indruk dan andere. Zo werden we onlangs gevraagd om patiënten met een niet aangeboren hersenletsel in een zorgcentrum “een leuke dag te bezorgen”. Voor veel van deze mensen zijn routine handelingen al een dagelijkse uitdaging en daardoor extra bijzonder om te zien dat ze op zo’n dag op een ander gebied grenzen verleggen.

Het vereiste ook voor ons wat aanpassings- en inlevingsvermogen. In plaats van de groepen gingen de materialen rouleren en koorddansen ging bijvoorbeeld met een touw op de grond. Sommigen klommen zelf in de ladders maar andere genoten ook zichtbaar van de ‘ladderact’ door de begeleiders. De Chinese bordjes draaien was een ‘hit’ alhoewel je soms de onderhuidse frustratie en het verdriet voelde als het niet direct lukte. Uiteindelijk kreeg iedereen een bordje ‘linksom of rechtsom’ aan het draaien.

Het optreden tijdens de afsluitende voorstelling van een dame van 80 die vanuit haar stoel met de ‘devilstick’ effe een showtje weggaf was een genot om naar te kijken.

Zo’n dag maakt diepe indruk en geeft een extra voldaan gevoel. Op zo’n moment realiseer je je meer dan anders dat het een voorrecht is om anderen een leuke dag te kunnen bezorgen.

Kijk hier voor meer informatie!

 

 

fabruari 2015: Circusworkshop als verplichte kost

Circusworkshops voor volwassenen als teambuilding, bedrijfsuitje of als energizer tijdens een congres, dat is nog niet zo makkelijk verkocht. Onze ervaring is dat de drempel voor ‘eventmanagers of secretaresses’ best wel hoog is en daardoor wordt er doorgaans gekozen voor een ‘save’ event. Iets wat iedereen leuk vindt en waar je je geen buil aan kunt vallen (figuurlijk dan).

Best wel jammer eigenlijk want met een ‘out of the box’ activiteit met een hoog verrassingsgehalte maak je indruk en er wordt nog lang over nagepraat. Hoe helpen we de beïnvloeders of beslissers dan over die drempel? Eigenlijk door het ze te laten ervaren! Heb je eenmaal kennisgemaakt met Tadaa! dan ben je om en durf je voor ons te kiezen.

Tijdens de beurs evenementcontact hebben we voorafgaand aan de presentatie van Erik Peekel (hij trekt volle zalen in de eventbranche) de deelnemers verrast met een workshop Chinese bordjes. Er werd actief meegedaan (ze moesten wel) en er werd veel gelachen...kortom goede positieve energie en iedereen ging fris en fruitig de presentatie in.

We kregen leuke reacties achteraf op onze ‘surprise opwarmer’, die overigens ook prima ingezet kan worden direct na de lunch om iedereen weer even wakker te schudden voor de volgende spreker.

Circus als verplichte kost op je congres? Daar maak je sprekers, bezoekers en organisatoren blij mee!

 

januari 2015: Zullen we bijpraten op de beurs?

Leuk die social media hoor, Twitter, Facebook, LinkedIn we doen er lekker aan mee maar het lijkt ons zo leuk om jou weer eens even ‘in het echt’ te zien en te spreken. Gewoon gezellig bijpraten zoals ‘vroegâh’;)

Doe je iets in het onderwijs dan zou je natuurlijk naar de NOT-beurs kunnen die wordt gehouden van dinsdag 27 t/m zaterdag 31 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. Je maakt dan ook nog kans op een gratis circusdag op jouw school. Heb je meer iets met evenementen en bedrijfsuitjes dan is een bezoekje aan de beurs EvenementContact op donderdag 12 februari bij Taets Art en Event Park in Zaandam wellicht de moeite waard.

Goed excuus dus voor een dagje inspiratie en leuke ontmoetingen. Beschouw dit als onze persoonlijke uitnodiging aan jou om even met ons bij te praten (lijkt ons ECHT heel gezellig!) Laat je nog even weten of je komt?

Namens het Tadaa! team Jos en Bas

Klik voor gratis kaartjes op: NOT of Evenementcontact

 

december 2014: Kerstclip 2014

Vorig jaar gingen Jos en Bas in de eindejaarsvideo helemaal los met oliebollen maar dit jaar viel de keuze op kerstballen. In de 'kerstclip' kijken ze terug op 2014 en ook zie je wie de gouden Pinguin ontvangt.

 

 

november 2014: Meer plezier in het speelkwartier

‘workshop voor leerkrachten basisonderwijs’

Het is algemeen bekend dat kinderen in de huidige ‘beeldschermen’ maatschappij minder bewegen. Een leuke uitdaging voor het onderwijs om ervoor te zorgen dat ze in ieder geval in de schoolpauzes meer gaan bewegen. Touwtje springen met een groep - wat vroeger op straat gebeurde - is steeds minder vanzelfsprekend en daarom frissen we jouw docententeam graag op met handige ‘tips & tricks’ om dit vervolgens over te dragen op jouw leerlingen. Circus biedt enorm veel mogelijkheden om kinderen op een uitdagende manier aan het bewegen te krijgen. Denk ook aan ‘jongleren’ en voor de echte ‘die hards’ een rondje op de eenwieler?PS: Tip de Sint of Kerstman en schrijf de ‘leskist’ van Tadaa! op je schoolverlanglijstje en direct een nuttige invulling voor studiedag en/of teambuildingsactiviteit met je docententeam door ze een workshop ‘meer plezier in het speelkwartier’ aan te bieden.

Voor meer informatie klik hier!

 

oktober 2014: Hulpouder bij Tadaa! daar zit je echt wel op te wachten!!Je kent het wel, overvolle agenda en dan is er ook nog een extra informatieavond op school omdat je je hebt opgegeven als hulpouder voor de circusdag.... Met het enige verschil dat je er in dit geval ‘zeker wel op zit te wachten’.

De instructieavond voor de hulpouders is een leuke en nuttige opwarmer voor de volgende dag maar zeker ook voor de onderlinge sfeer op school heeft het een positief effect. Een avondje ‘lol’ met andere ouders en het docententeam, bevordert het teamgevoel en er wordt vast nog lang over nagepraat op het schoolplein.

School blij, docenten blij, ouders blij en het allerbelangrijkste: heel blije kinderen!

Uit ons gastenboek: “We hebben alleen maar positieve reacties gekregen van iedereen over deze circusdag. Ook de instructieavond was geweldig, het leek wel een cabaretavond! Complimenten!”

“...En het geeft de hele school ook een saamhorig gevoel: we kunnen met zijn allen iets heel moois neerzetten!”

“Tijdens de instructie avond hebben wij (bestuur, hoofdleiding en leiding) ook erg gelachen. De kennismaking met Bas was super en we hebben een duidelijke uitleg gekregen over wat er de volgende dag allemaal zou gaan gebeuren. Hij heeft het op een hele leuke wijze gepresenteerd waardoor iedereen de aandacht erbij wist te houden. Mijn complimenten!”

PS: bekijk ook het filmpje!

 

september 2014: Taart van Tadaa!

Een circusdag met Tadaa! is al een feestje op zich en bij een feestje hoort.. inderdaad taart. Maar omdat wij (en jullie) tijdens deze dag waarschijnlijk te druk zijn om gezellig een taartje mee te eten hadden we het als volgt bedacht:

Jullie boeken in oktober 2014 met de speciale actiecode ‘tataart’ en dan maken wij jullie alvast ‘lekker met’ een taart.

Hoe groot de taart is, is afhankelijk van de grootte van jouw boeking. Hoe groter de opdracht, het feestje of hoe je het ook wilt noemen...hoe groter de taart wordt! Dus ga lekker aan de lobby bij je leidinggevende, directeur, HR-manager, teamgenoten of personeelsvereniging en verras iedereen met een bijzonder leuke dag. Taart gegarandeerd en dus niets like & win.

Ps: Je mag natuurlijk helemaal zelf weten wat je dan vervolgens met die taart doet. In je eentje opeten, verdelen, of.... durf jij dat? Bas en Jos mochten ook kiezen..

 

 

augustus 2014: Circus: goed voor lijf en leden!

Bij een verantwoorde sportieve dag op het werk of op school denk je misschien niet 1-2-3 aan Circus. Toch is het de meest veelzijdige invulling van je sportdag die je maar kunt bedenken. Circus is een combinatie van de beste elementen van kunst en sport.

Naast de basis motorische vaardigheden (kracht, lenigheid, snelheid, coördinatie en evenwicht) wordt tijdens het beoefenen van circus ook een beroep gedaan op de creatieve ontwikkeling (gevoel voor vorm, ritme, ruimte, eigenheid en presentatie). Gedurende de circusworkshop worden de deelnemers uitgedaagd om hun grenzen op te zoeken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren dat er op elk niveau verbluffende resultaten te behalen zijn die het waard zijn getoond te worden.

Met deze aanpak stimuleert een circusproject naast de creatieve en motorische, ook de sociaal emotionele ontwikkeling van de deelnemers.

Ben je jong of oud, lenig of stijf, sterk of slapjes? Circus is geschikt voor iedereen.

 

juli 2014: Tadaa trekt erop uit!


Na een fantastisch seizoen zijn we er (bijna) helemaal klaar voor. Met een volgeladen bus rijden we naar het zonnige zuiden. Eerst lekker relaxen en daarna met een leeg hoofd weer frisse nieuwe plannen bedenken voor het najaar. Blijf ons dus vooral volgen want we brengen jou graag op nieuwe ideeën voor schoolactiviteiten, bedrijfsuitjes of andere festiviteiten.

Hoe staat het met jou to-do-lijstje? Stop met piekeren voor invulling van de jaarlijkse sportdag, het jubileumfeest, het afscheidscadeau, de familiedag, het bedrijfsuitje, het sinterklaasfeest, kinderfeestje of het schoolreisje. Want 1 telefoontje naar Tadaa! en het is geregeld ;)

Mooi... kan dat ook weer van je ‘to-do-lijstje’ en kun je onbezorgd genieten van je vakantie ;).

Fijne zomer toegewenst namens het hele Tadaa Team: Sara, John, Harm, Maartje, Pascal, Samuel, Lotte, Marlies, Angela, Marco, David, Paulien, Jos en Bas

 

juni 2014: Circus op het voortgezet onderwijs

Middelbare scholieren die zelf circus maken. Ja echt (!) dat is gaaf om te zien en goed voor de teambuilding! Bekijk de video-impressie van de circusdag op het Wellantcollege in Montfoort.

Bijrollen en regie: Jos Derks & Bas Kleynen

 

 

mei 2014: Hier ben ik... Tadaa!


Hoe presenteer jij jezelf? Denk bijvoorbeeld aan een verkoopgesprek, sollicitatie of een blind date maar ook als je moet spreken in het openbaar. Een goede presentatie is het halve werk.

Neem een voorbeeld aan de circusartiesten. Ze komen achter de gordijnen vandaan en rennen vol enthousiasme de piste in. Alleen al door hun houding - ‘rug recht, armen wijd in de lucht’ - zeggen ze denkbeeldig ‘kijk hier ben ik, Tadaa!’ en trekken ze de aandacht. Met aansluitend een verrassende openingsact zit het publiek direct op het puntje van de stoel. Dat daarna de aandacht iets verslapt ach dat lossen ze dan wel weer op in de afsluiting. Want ook die moet minstens zo spetterend maar vooral ook memorabel zijn zodat er nog lang over nagepraat wordt.

Iets om over na te denken bij jouw volgende presentatie?

PS: presentatietechnieken bijschaven op een ‘verrassende en memorabele’ manier?
Klik hier!

 

april 2014: Familiedag op het werk


Ben je ook een beetje ‘bedrijfsuitje moe’ maar lijkt het je wel leuk om op een informele manier je collega’s beter te leren kennen? Organiseer dan een ‘familiedag’ op het werk of kies voor een externe locatie. Het verhoogt de betrokkenheid aan de werkgevers- en werknemerskant en zorgt bovendien voor een hogere opkomst op jouw bedrijfsevenement.

Wij verzorgen het inhoudelijke programma, workshops voor volwassenen en kinderen (van 10 tot 1000 personen) en na een gezellig actieve middag of ochtend sluiten we de dag af met een spetterende circusshow voor en door het personeel met gezinsleden. Een dag om nooit meer te vergeten....

Zou het ook iets zijn voor bij jou op het werk? Deel dit berichtje dan met de HR-manager, de personeelsvereniging, de eventmanager of je directeur!

PS: t’is maar een tip van Tadaa! – maar wel een leuk idee vind je niet? –

 

maart 2014: Circus maken met sportmaterialen


Geef ons een gymzaal met wat banken, planken, rekken, touwen, spanbanden, wielen, voeg er wat stokjes, bordjes en ballen aan toe en we maken er 'in no time' een circusfeest van!

Ja, dat kunnen wij!

Andere kant van dit verhaal is dat wij een serieuze partner zijn van de gerenommeerde sportleverancier Schelde Sports. Op een leuke creatieve manier laten we scholen kennismaken met hun sportmaterialen. Weer eens wat anders dan ‘apenkooien’ niet waar?

Zijn jouw sportmaterialen verouderd en kunnen je gymlessen wel een nieuwe boost gebruiken neem dan gerust contact met Schelde Sports op.

 

februari 2014: Tadaa! Het gezondste tussendoortje voor je bijeenkomst

Organiseer jij wel eens een congres, training of vergadering dat de hele dag duurt? Dan weet je als geen ander dat het een enorme uitdaging is om iedereen de gehele dag geboeid te houden.

Er zijn verschillende factoren die het succes van een goede bijeenkomst beïnvloeden:

1. Een gastvrije ontvangst en passende locatie

2. Goede koffie (of thee) met energierijke lekkernijen

3. Een boeiend inhoudelijk programma (goede sprekers)

4. Goede dagvoorzitter

5. Een gezond tussendoortje!

Ter voorkoming van de ‘after lunch dip’ zorgt Tadaa! voor het meest gezonde tussendoortje in je middagprogramma. Dit kan direct na de lunch maar een Tadaatje bij de Thee is ook niet te versmaden ;)
Een ‘doe-het-zelf energizer’ met een hoog verrassingsgehalte, dat geen beperkingen kent en zorgt voor blije gezichten.

Tadaa! 100% gezond, verrassend en verantwoord.

 

januari 2014: Meester Jaap, kom uit je winterslaap!

Last van een winterdipje? Tadaa! helpt jou graag de winter door en heeft een leuke energieke aanbieding speciaal voor leerkrachten en leerlingen natuurlijk.

Iedere school die in de periode januari, februari, maart 2014 een circusdag boekt en organiseert ontvangt 10% korting bij vermelding van de speciale actiecode: MEESTERJAAP

Zit je in de ouderraad, heb je kinderen op school, ben je zelf docent, klassemoeder of ken je iemand die iets kan met deze leuke kortingsactie dan is dit jouw ‘wake-up call’.

En zo help je ons ook weer uit de dip, begrijp je?

 

december 2013: Happy 2014

Oliebollen.... wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Ook niet van ons leuke eindejaarsfilmpje trouwens. Had je 'm nog niet gezien? Klik op onderstaande afbeelding voor de video op YouTube.

Een gezellig oudejaarsavond toegewenst en een 'happy 2014'

Bas & Jos

 

 

november 2013: Hop hop... GRATIS workshop

De hele maand november geven we GRATIS workshops weg en nee je hoeft daarvoor dit FB-bericht niet te liken, delen en/of te vermelden waarom juist jij – of iemand die jij kent - die gratis workshop verdient (mag wel natuurlijk

Dat is nog eens andere koek hè? Wij van circus Tadaa! doen het graag anders en houden van een verrassende creatieve aanpak. Wil jij een andere aanpak met je team of bedrijf maar is iedereen ondertussen een beetje coach- of cursusmoe? Kies dan voor een training met circus!

Door middel van ongecompliceerde circustechnieken, word je simpelweg geconfronteerd met ‘de kunst’ van het communiceren, presenteren, vertrouwen, balanceren en samenwerken in haar puurste vorm. Het geeft je inzicht in competenties van jezelf en anderen en je leert daarmee om te gaan.

Met welke workshop wil jij graag GRATIS kennismaken? Of nog leuker, wie zou jij willen verrassen met een GRATIS workshop? Je kunt kiezen uit de volgende onderdelen: workshop balans, workshop vertrouwen, workshop communiceren of een workshop teambuilding.

Laat via een privé/persoonlijk bericht - via dit social media kanaal of via onze website je naam (of de naam van de persoon die je wilt verrassen) en adresgegevens achter en we bevestigen je deelname. Vergeet niet te vermelden welke workshop je voorkeur heeft!!

Groeten, Bas & Jos

PS: Ben je op zoek naar ‘het addertje onder het gras’? Daar komt ie: het is een ‘doe het zelf’ gratis workshop en de beschrijving staat op een ansichtkaartje die je krijgt toegestuurd (ja gewoon over de post). Dus helemaal niet spannend maar wel leuk, dus gewoon doen!

 

oktober 2013: Nog 71 dagen tot kerst

Je moet er toch niet aan denken of juist wel? Het is eigenlijk hetzelfde als met handschoenen kopen. Gaat het vriezen dan zijn de schappen al leeg en bij echt zomerse temperaturen is er in Nederland geen bikini meer te verkrijgen.

TIP: Wil je voldoende keuze in je kerstarrangement en voor straks ‘rust’ in de drukke decembertijd? Organiseer dan nu alvast jouw kerstborrel, -lunch, -diner, -event. En is het trouwens niet eens tijd ‘voor een ander kunstje?’.

Verras je medewerkers, collega’s, relaties met een uniek event waar nog lang over nagepraat wordt. De ‘kerstcircus dinershow’ van Tadaa! bijvoorbeeld. Geen ‘geiten wollen sokken’ gehalte maar professionele teambuilding met een hoge funfactor! Een kerstcircus ‘made-by-you’ want iedereen krijgt een passende rol.

Op een bijzondere manier het jaar afsluiten? Een spetterend begin van het nieuwe jaar inluiden?

Durf jij te kiezen voor Tadaa?

PS: wij denken graag met je mee: eigen locatie of juist extern, met of zonder lunch/borrel/diner, met 12 of 1200 personen?

 

september 2013: Volg de opleiding: Piet in 1 dag

Een unieke kans voor basisscholen. Als hofleverancier van Sinterklaas – wij gaan iedere zomer naar Spanje om de Pieten wat nieuwe kunstjes en vaardigheden aan te leren – mogen wij de enige erkende opleiding ‘Piet in 1 dag’ aanbieden.

Na de opleiding kun je: over de hoogste daken lopen (koord lopen); in balans blijven bij windkracht 10 (ballopen); gooien met pakjes (jongleren); eenwielfietsen (voor als er een pepernootje in je andere band zit) en samen naar de top van het dak klimmen (acrobatieken).

Crisis op school? Niet gebudgetteerd? Skip dan je buitensportdag en verras iedereen met een uniek sportevenement met een feestelijk decembertintje. Heb je nog een extra potje? Sluit dan af met een professionele acrobatenpietenshow met of zonder Sinterklaas.

PS-I: om teleurstelling te voorkomen - het zijn tenslotte drukke weken voor de Pieten – adviseren we om snel in te schrijven tadaa.nl/scholen-extra/sinterklaas

PS-II Ssst…. (Speciaal Sinterklaas Scholenarrangement Tadaa!)

 

augustus 2013: Trots op Tadaa!


(klik om te vergroten)

juli 2013: Denk je aan Volendam denk je aan ...circus!

Uit recent onderzoek is gebleken dat 1 op de 3 kinderen niet meer droomt over een carrière als palingvisser of zanger. Circusartiest dat is wat hen nu drijft! Volendam is sinds het bezoek van Tadaa! aan 10 basisscholen volledig ‘in de ban van circus’. Niet zo vreemd als je bedenkt dat in totaal 2.342 kinderen de circusopleiding ‘circusartiest in 1 dag’ volgde.

Onder meesters, juffen, leerlingen en zelfs (hulp)moeders is het bedrijven van circus toegenomen in populariteit. Doordat de gemeente min of meer bepaalt op welke school je kind wordt geplaatst in Volendam kwam het zelfs voor dat sommige ouders meerdere instructie-avonden volgden en ook meerdere keren deelnamen aan een circusdag. Al snel werd er voorkeur uitgesproken, “ik ga wel bij het ballopen want ik weet hoe dat moet”.

Wat opviel is dat de Volendammers harde werkers zijn, de gemiddelde afbreektijd bijvoorbeeld haalde de 20 minuten niet. En wat verder leuk is om te weten is dat ze uit noodzaak – denk aan de families Smit en Tol- veel met bijnamen werken, “Jan T...maar zeg maar Bolle!”

Tadaa! voelde zich thuis in Volendam. Het laatste onbevestigde nieuws is dat Nick & Simon overwegen om een 155ste versie van het nummer Julia op te nemen...iets met een T...!

 

end faq

  • Leskist

    Bestel nu onze leskist voor slechts €250,-!

  • Nieuwsbrief

    Altijd op de hoogte zijn?
    Abonneer U op de Circus Tadaa! Nieuwsbrief